Kako znati treba li vašim crijevima čišćenje?

Uživanje neodgovarajućih pića i hrane, nedovoljno sna, premalo fizičke aktivnosti, pušenje i zagađenost okoline i njezin utjecaj na naše tijelo ostavljaju za sobom ozbiljne posljedice. Potrebna vam je nova energija, a ne znate leže li poteškoće u vašem crijevu?

Jeste li znali da su crijeva najvažniji čimbenik imuniteta?

Malo ljudi zna da se 75% stanica odgovornih za zdravlje i imunitet nalaze u probavnom sustavu, što znači da su zdrava crijeva osnova zdravog tijela. Zdrava prehrana i redovita tjelovježba su ključni. Prehrana, jer njome u tijelo unosimo hranjive tvari, a tjelovježba jer potiče rad crijeva.

Trebam li očistiti svoja crijeva?

Često nas upravo to pitate te smo odlučili ovdje navesti sve simptome koji mogu ukazivati na stanje crijeva i potrebnu kuru čišćenja.

Ako su crijeva puna otpadnih tvari, nataloženih na stijenke osjećamo se zatvoreni i naše tijelo ne može apsorbirati sve hranjive tvari  jednako dobro. To nas umara i iscrpljuje. Takva nam crijeva otežavaju gibanje, ometaju koncentraciju… Crijeva puna otpadnih tvari postaju toksična, što znači da kroz krv prodiru toksini.

Simptomi:

1. Imate li problema s koncentracijom?
2. Umorni ste i iscrpljeni (unatoč osmosatnom spavanju)?
3. Teže se krećete (u kretanju vas zateže i boli u području želuca)?
4. Muče li vas hemoroidi i zatvorenost?
5. Imate nečistu kožu, zatvorene pore i akne?
6. Stolica i plinovi vam imaju izrazito neugodan miris?
7. Često ste prehlađeni, bolesni, osjećate se loše i imate slab imunitet?
8. Jeste li u prošlosti imali problema s kandidom?
9. Imate li problema sa stolicom (tvrdom ili premekanom)?
10. Muče vas kilogrami, unatoč redovitoj i odgovarajućoj prehrani?

Ako ste pozitivno odgovorili na minimalno 3 pitanja, velika je vjerojatnost da vam crijeva ne rade kako bi trebala, probava vam je spora i crijevne stijenke pune otpadnih tvari.

„Zaštopana“ probava

Redovitim čišćenjem i detoksikacijom crijeva odstranit ćemo nakupljene otpadne tvari, osjetit ćemo olakšanje, a crijeva će moći apsorbirati sve hranjive tvari potrebne za rad. Okrijepit ćemo imunitet i podići razinu energije.

Tijekom čišćenja pojedinci znaju izgubiti do 5 kilograma otpadnih tvari iz crijeva. Fascinantno, zar ne? Zamislite to olakšanje!

Kako očistiti crijeva na prirodan i neagresivan način?

Važno je pristupiti čišćenju na prirodan način i ne koristiti agresivne metode koje mogu nanijeti veću štetu s nuspojavama koje izazivaju.

Takve metode su korištenje sredstava za pražnjenje crijeva ili otvaranje probave koje ne sadrže hranjive tvari. Probava će biti brža, ali dugoročno stolica će postati ovisna o uzimanju tih sredstava. Drugim riječima: bez njih nećete moći ići na wc.

Zdravije je i hranjivije uzimati veće količine voća i povrća, vlakana poput oraha, povrća poput mrkve, ječma, cvjetače, jabuke, agruma…

Aloe vera djeluje blago na crijevne stijenke i sluznicu, poput premaza s kojim hrana neometano može putovati kroz crijeva. To je izuzetno važno, jer se na taj način sa crijevnih stijenki može skinuti naslage i omogućiti optimalnu apsorpciju hrane, koja je nužna tijelu.

Probiotici su dobro sredstvo za održavanje probave i zdravog crijeva. Mnogo zdravih bakterija naći ćemo u kiselom zelju, kefiru, jogurtu itd.

BiOrigine ampule su odlično prirodno sredstvo za 20-dnevno čišćenje crijeva. Svaka ampula sadrži 10ml ekološke mješavine koncentrata sljeza i timijana, koju možemo popiti ujutro, samu ili s vodom, sokom, frapeom.

Similar Posts