Kako možemo sami očistiti bubrege?

Čišćenje ili detoksikacija bubrega je odlična preventivna metoda sprečavanja nastanka bubrežnih kamenaca i omogućavanja primjerenog filtriranja otpadnih tvari kroz mokraćovod.

Pročitajte o mogućim načinima čišćenja bubrega i izaberite vama odgovarajući

U tijelu bubrega filtrira se krv. U odvodni kanal se izlučuju otpadne tvari i voda. Svaki se ljudski bubreg sastoji od nefrona – osnovnih bubrežnih jedinica, a svaki je nefron sposoban stvarati mokraću. Broj nefrona se postupno smanjuje zbog bubrežne ozljede, bolesti ili uslijed starenja. Smanjivanje broja nefrona izaziva probleme.

Takvi problemi mogu prerasti u bolesti kao što su bolno i peckajuće mokrenje, bol u bubrezima, teško ili prečesto mokrenje, krvava ili smeđa mokraća ili čak bubrežni kamenci i pijesak.

Sokovi za detoksikaciju bubrega

Uravnotežena i zdrava prehrana bogata voćem i povrćem, odgovarajuća hidratizacija tijela, tjelovježba i detoksikacija tijela djelovat će blagotvorno na cijeli organizam, održavanje zdravlja, energije i dobrog raspoloženja.

Izabrali smo nekoliko jednostavnih ideja za sokove, koje možete piti svaki dan i time tijelu pružiti dodatan poticaj za vrijeme detoksikacije.

Sok od brusnice

Brojne studije su ukazale na ljekovit učinak brusnica na mokraćni sustav. Brusnice su navodno izuzetno djelotvorne protiv upala mjehura ili ublažavanju boli i simptoma izazvanih upalom mokraćnih puteva.

Ako se odlučite kupiti sok od brusnica, savjetujemo vam da dobro provjerite sastav. Izaberite sok s malo ili ništa šećera te visokim udjelom samih brusnica.

Sok možete pripremiti i sami kod kuće. Izaberite voće po izboru, možete dodati i povrće, potreban vam je sokovnik ili mikser, voda i malo mašte.

Sok od cikle

Cikla je poznata po svojoj sposobnosti snižavanja kiselosti mokraće, što dugoročno smanjuje mogućnost razvoja bubrežnih kamenaca.

Sok od cikle u 5 minuta

Potrebno vam je:

  1. srednje velika glavica cikle
  2. jedna oguljena jabuka
  3. jedna srednje velika i oguljena mrkva
  4. žlica chia sjemenki (po želji)

U sokovnik stavite ciklu, jabuku i na kraju mrkvu. Dodajte chia sjemenke i sve prekrijte kockama leda.

Limunada

Još jedno voće koje snižava kiselost mokraće i sprečava nastanak bubrežnih kamenaca je limun. Najbolje ga je piti svježe iscijeđenog u limunadi sobne temperature. U hladnije vrijeme odličan je dodatak toplom čaju. Izbjegavajte kupljene limunade ili napitke od limuna, jer su često puni aditiva i šećera.

Sokovi od voća i povrća

Za ove sokove nije vam potreban sokovnik, jer ih možete pripremiti i u mikseru. Učinak voća i povrća može biti odličan. Tijelu ćete time pripremiti pravu antioksidacijsku bombu punu hranjivih tvari i vlakana. Preporučujemo vam da koristite prije svega krastavce, tikvice, špinat i mrkve.

Domaći sok za čišćenje bubrega

Sve što vam je potrebno za ovaj sok:

  1. Dva limuna
  2. Jabučni ocat
  3. Voda
  4. BiOorigine ampula Detox bubrezi

Iscijedite limune i pomiješajte s ostalim sastojcima. Sok popijte jednom dnevno, najbolje u jutarnjim satima.

Kako uspješno očistiti bubrege?

Izbjegavajte veće količine masne hrane, šećera i ugljikohidrata. Posegnite za ekološkim proizvodima. Pokušajte smanjiti loše navike poput uživanja kofeina, alkohola ili nikotina. Uzimajte puno tekućine. Bavite se sportom!

Ampule BiOrigine Detox bubrezi pomoći će vam:

•    Očistiti krv i izlučiti toksine
•    Protiv bubrežnih kamenaca
•    Protiv želučanih grčeva
•    Potaknuti rad bubrega
•    Spriječiti bolesti mokraćnog sustava
•    Izlučivanju tekućina iz tijela
•    Kod probavnih smetnji
•    Kod ublažavanja menstrualnih tegoba

Jeste li znali?

BiOrigine proizvodi su proizvedeni od kvalitetnih biljnih sastojaka, prerađenih u skladu s prirodom. Svi proizvodi BiOrigine imaju certifikat organizacije Ecocert za trajni razvoj, s kojim se mogu pohvaliti samo proizvodi s više od 95% biološki obrađenih sastojaka.

Photo by Natalia Fogarty on Unsplash

Similar Posts