Jeste li sigurni da je kozmetika koju koristite zdrava?

Vjerojatno se nitko ne budi s mišlju kako bi bilo zgodno namazati se s toksinima po licu, ali mnogo ljudi upravo to čini svako jutro ne znajući kakvu kozmetiku koriste. Često naime i poznate kozmetičke marke šminke, šampona, gelova za tuširanje i ostalih kozmetičkih proizvoda sadrže teške metale, petrokemikalije i druge štetne toksine. Mnogi misle da s visokom cijenom kupuju i najzdravije proizvode, nažalost to često nije tako. Neki toksini su dodani ciljano zbog svojih drugih učinaka, a neki su nastali u proizvodnom procesu i neće se naći u sastavu te mogu biti otkriveni samo u testiranju, ako se proizvođač odluči na testiranje, što je rijetko slučaj.

Koliko kozmetičkih pripravaka zaista koristimo?

Kampanja za upotrebu zdrave kozmetike, provedena u Europi pokazala je da prosječna ženska osoba svakodnevno koristi 10 kozmetičkih proizvoda, a muška osoba oko 5. Upotrebom takvih proizvoda u tijelo možemo unijeti do 100 različitih kemikalija, koje se talože u tijelu i iako su unosi mali, ako se radi o velikom broju proizvoda i sama količina tako unešenih toksina više nije zanemariva.

Koje toksine treba izbjegavati?

Ako se odlučite ipak koristiti kozmetičke proizvode izaberite marke koje redovito testiraju svoje proizvode, ali prije svega izbjegavajte proizvode koji sadrže:

 1. kemikalije od nafte, npr.mineralna ulja i petrokemikalije
 2. umjetne arome i boje
 3. sintetički vosak npr. parafin ili ozokerit
 4. sintetičke konzervanse, poput parabena, BHT-a i formaldehida
 5. umjetne boje koje počinju s FD&C, D&C ili imenom boje i brojem
 6. mineralne sastojke razgrađeneu nano dijelove

Koje sastojke izabrati?

Prilikom biranja ne samo kozmetičkih proizvoda važno je izabrati marke koje koriste prirodne sastojke i minerale poput:

 1. Karite maslaca, kokosovog maslaca, avokada i aloe vere;
 2. Zdrava ulja, npr. maslinovo, jojobino, suncokretovo…
 3. Prirodne voskove koje možemo pronaći u pčelinjem vosku, kandeliji…
 4. Prirodne arome poput vanilije i mente
 5. Prirodne konzervanse poput vitamina E, ulja čajevca i cimeta
 6. Prirodne boje dobivene iz voća, povrća i drugih biljaka

Kako nam može pomoći Detox za čišćenje tijela?

Detox za čišćenje sadrži mješavinu biljnih sastojaka s certifikatom organizacije Ecocert za trajni razvoj koji potvrđuje njihov biološki proizvodni proces i ekološki pristup, jer je njihovu ambalažu moguće 100% reciklirati. 20 ampula koje se nalaze u svakom proizvodu sastoje se od limunovog soka i breze- potpuno prirodnih sastojaka koji potiču probavu i metabolizam i čiste cijelo tijelo. Uz pomoć ovih ampula moći ćete i omiljene kozmetičke proizvode, ako sadrže štetne tvari, koristiti s manjom grižnjom savjesti.

Photo by Katherine Hanlon

Similar Posts