Čišćenje crijeva donosi zdravlje i manje bolesti!

munitet je najvažnija obrana našeg organizma od bolesti. Malo ljudi zna da se 75% stanica odgovornih za zdravlje i imunitet nalaze u probavnom sustavu, što znači da su zdrava crijeva osnova zdravog tijela. Zdrava prehrana i redovita tjelovježba su ključni. Prehrana, jer njome u tijelo unosimo hranjive tvari, a tjelovježba jer potiče rad crijeva.

Zašto nezdrava prehrana šteti tijelu?

Nezdrava prehrana šteti tijelu, jer obiluje kemikalijama, konzervansima i drugim dodacima, koji narušavaju ravnotežu crijevne flore i tijelu ne pružaju dovoljnu količinu hranjivih tvari za normalan rad.

Sve to su znaci slabe probave, točnije:

– nadutost
– bolovi u trbuhu
– problemi sa stolicom
– rijetka stolica
– zatvorenost
– iznenadni gubitak kilograma
– iznenadno povećanje kilograma
– suha koža
– depresija
– umor

Kako nastaju probavne teškoće?

Slaba probava je posljedica nemogućnosti pravilnog razgrađivanja hrane u tijelu. Najčešći uzroci su manjak kiseline u želucu, nepravilno ili loše žvakanje, prevelike količine tekućine između obroka, pomanjkanje enzima, stres i neodgovarajući izbor prehrambenih namirnica. Zbog toga hrana ostaje u crijevima i stvaraju se toksini. Toksini preko sluznice ulaze u krv izazivajući upale, alergije, osjetljivost i iritabilnost crijeva.

Zašto su naša crijeva po ljeti ugroženija?

Ljeto je vrijeme piknika, druženja na otvorenom, izlazaka i samim time vrijeme većih količina alkohola i umjetnih šećera, štetnih za naša crijeva. Izloženost nezdravoj hrani i piću kroz dulje razdoblje rezultira alergijama, prehladama, upalama. Često veće izlaganje sokovima, koktelima, slatkom i brzoj hrani u ljetnim mjesecima izaziva probleme u jesen.

Kako Detox za čišćenje tijela može pomoći?

Svakodnevna redovita stolica je osnova zdravlja. Ravnoteža u crijevima je važna kako bi probava mogla normalno funkcionirati, a crijeva možemo održati zdravima samo redovitim čišćenjem, čemu je točno Detox i namijenjen. Ekološko mješavina timijana i sljeza potiče probavu, olakšava probavne smetnje, čisti tijelo od toksina i jača imunitet.

Photo by Florian Klauer

Similar Posts